Το εξαιρετικά προεξέχον σχήμα τσάντα μπόουλινγκ άρχισε να τείνει στη μόδα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 καθώς και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μια vintage ode στις παραδοσιακές αμερικανικές τσάντες μπόουλινγκ του παρελθόντος. Για πολλούς λάτρεις των πορτοφολιών, είναι αδύνατο να πιστέψουμε την τσάντα μπόουλινγκ χωρίς να πιστέψουμε την εικονική τσάντα μπόουλινγκ της Prada που κυκλοφόρησε για την άνοιξη/το καλοκαίρι του 2000. Εκτός από το δικαίωμα, αφού το πορτοφόλι Pull Bowler κατέληξε γρήγορα να είναι ένα χτύπημα, πωλώντας Σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας την τοποθεσία της στη σύγχρονη ιστορία. Άλλες εικονικές μάρκες high-end όπως το Chanel καθώς και το Dior βοήθησαν επίσης να διαδώσουν το σχήμα, απελευθερώνοντας τις δικές τους εκδόσεις της κομψής σιλουέτας.

Τσάντα μπόουλινγκ Prada Vitello
μέσω μόδας

225 $

Ωστόσο, μπορεί να υποστηριχθεί ότι μία από τις αρχικές τσάντες μπόουλινγκ χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με την απελευθέρωση του Louis Vuitton Alma. Αν και το ύφος της Alma βασίστηκε σε μια σιλουέτα από τη δεκαετία του ’30 (το ένα που σχεδιάστηκε για την ίδια την Coco Chanel, όχι λιγότερο), το Alma όπως το καταλαβαίνουμε σήμερα απελευθερώθηκε στον εικονικό καμβά της μάρκας το 1992. Αναφέρεται ότι επηρεάζεται από το Art-Deco Motion εν μέρει, είναι αναμφισβήτητο ότι το σχήμα της Alma είναι πολύ παρόμοια με μια παραδοσιακή τσάντα μπόουλινγκ. Χαρακτηρισμένο από το επίπεδη σχήμα του κυλίνδρου με βάση το κάτω μέρος/στρογγυλεμένο με δύο μικρές λαβές, η ημικυκλική τσάντα δεν είναι μόνο κομψή και κομψή, ωστόσο είναι επίσης μάλλον πρακτική λόγω του μεγέθους του.

Στη συνέχεια, υπάρχει επίσης το Hermès Bolide, το οποίο έχει ρίζες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, ωστόσο, έδωσε επίσημα το όνομά του ως το Bolide το 1994. Αν και η διαφωνία για την οποία ήρθε η πρώτη, το βόλτα ή το alma παραμένει, δεν υπάρχει απόρριψη ότι και οι δύο Οι τσάντες έχουν μια ομοιότητα με αυτό που τώρα καταλαβαίνουμε ως τσάντα μπόουλινγκ. Εκτός από το γεγονός ότι η τσάντα βολής παράγεται από καθαρή λειτουργία, καθώς και με γνώμονα την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εποχής αυτοκινήτων, η τσάντα μπόουλινγκ παρήχθη από καθαρή αναγκαιότητα. Παραδοσιακά, φυσικά, προοριζόταν να φέρει μια μπάλα μπόουλινγκ.

Louis Vuitton Alma
μέσω μόδας

1.150 $

Οι vintage τσάντες μπόουλινγκ από τη δεκαετία του ’50 καθώς και από τη δεκαετία του ’60 χαρακτηρίζονται όχι μόνο από το σχήμα τους, ωστόσο και από τα ισχυρά τους χρώματα, καθώς και αυτό μπορεί να φανεί στην αναβίωση της Prada καθώς και στην πρόσφατη εισβολή του Dior και στον μπόουλινγκ. Ωστόσο, μια σιλουέτα τσάντα μπόουλινγκ μπορεί να αισθάνεται αιώνια καθώς και ομαλή στον πυρήνα της, καθιστώντας αυτό το σχήμα λιγότερο από ένα μοτίβο καθώς και πιο απίθανο κλασικό. Εκτός από τις εποχές της δεκαετίας του ’90 καθώς και των αρχών της δεκαετίας του 2000 στη μόδα συνεχίζουν να επιστρέφουν, η τσάντα μπόουλινγκ είναι εδώ για να μείνει, όχι μόνο τώρα, ωστόσο για πάντα.

Τσάντα μπόουλινγκ Chanel
μέσω μόδας

1.595 $