Ας είμαστε ειλικρινείς: οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε τις τσάντες σχεδιαστών μας όπως θα κάναμε τα παιδιά μας-που λέμε, με τη μέγιστη φροντίδα, την αγάπη καθώς και την αφοσίωση. Ακολουθεί μόνο ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τα προστατεύσουμε από τους κινδύνους της καθημερινής ζωής – από την κλοπή μέχρι τις βλάβες, τις πλημμύρες καθώς και τους περισσότερους – τους καλύτερους τρόπους που γνωρίζουμε πώς. Αυτό περιλαμβάνει πιθανά σχέδια ασφάλισης.

Δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε πραγματικά να ασφαλίσετε την τσάντα σχεδιαστών σας; Υπάρχουν τρεις γενικοί τρόποι να το κάνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρακάτω, τους σπάσουμε για εσάς.

1. Ελέγξτε την πολιτική εγγύησης της μάρκας

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε για την εγγύηση ότι η πολύτιμη τσάντα σας είναι υπό βάση το εμπορικό σήμα που το κάνει. Ο προπονητής, η Chanel καθώς και η Prada, για παράδειγμα, προσφέρουν εγγύηση ενός έτους για όλα τα προϊόντα τους. Τα πορτοφόλια Gucci, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως υπό εγγύηση ζωής. Άλλες μάρκες όπως η Louis Vuitton δεν προσφέρουν κανένα είδος εγγύησης.

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε εάν η τσάντα σας εμπίπτει σε οποιοδήποτε είδος τύπου σχεδίου προστασίας είναι να καλέσετε τις διάφορες μάρκες ή να ρωτήσετε για τις επιλογές σας πριν αγοράσετε πραγματικά το προϊόν.

Ένα σημαντικό σημείωμα που πρέπει να έχετε κατά νου: οι περισσότερες, αν όχι όλοι, από αυτές τις πολιτικές εγγύησης καλύπτουν μόνο πραγματικά ζημιές στην τσάντα σας καθώς και προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες επισκευής. Επομένως, μην περιμένετε να πάρετε οποιοδήποτε είδος χρημάτων πίσω εάν η τσάντα σας χάσει, κλαπεί, καίγεται ή πλημμύρες μέσα στο σπίτι σας. Εάν αυτό είναι αυτό που αναζητάτε προστασία από, ελέγξτε τις ακόλουθες επιλογές.

2. Η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού είναι συνήθως ο τρόπος να πάτε

Ο πιο δημοφιλής και, ίσως, απλούστερος τρόπος για να αποκτήσετε ασφάλιση στις τσάντες σας είναι να περάσετε από το σχέδιο ασφαλιστικών ιδιοκτητών σπιτιού σας. “Κάθε είδους ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού περιλαμβάνει προσωπική προστασία στο σπίτι”, λέει ο Imani Francies, ένας ασφάλιος εμπειρογνώμονας στο ExpertInsurancereviews.com. Τα σχέδια αυτά, όμως, καλύπτουν μόνο το 70% της συνολικής αξίας των οικιακών αγαθών, έναν αριθμό που μπορεί να μην αισθάνεται ικανοποιητικό για ορισμένους ιδιοκτήτες τσάντας.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που ονομάζεται Προγραμματισμένο Προσωπικό Σπίτι (SPP) που βασικά επεκτείνει την προστασία του συμβατικού σας σχεδίου προστασίας. “Μπορείτε να αγοράσετε το SPP για συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως μια τσάντα”, λέει ο Francies. “Εξασφαλίζει την πλήρη προστασία των αντικειμένων σας, ωστόσο μπορείτε να ασφαλίσετε μόνο ένα στοιχείο κάθε φορά. Μπορείτε, ωστόσο, να βγάλετε όσες SPPs χρειάζεστε. ”

Τα ασφαλιστικά σχέδια ενδέχεται να έχουν ελαφρώς διαφορετικά ονόματα για παρόμοιες πολιτικές καθώς και λεπτομέρειες προστασίας ενδέχεται να διαφέρουν σε όλους τους τομείς (από την τιμολόγηση έως τους τύπους περιστάσεων που το σχέδιο αντιπροσωπεύει, για παράδειγμα), ωστόσο η γενική ιδέα είναι η ίδια: αν έχετε Έχετε ένα πολύτιμο στοιχείο – όπως μια τσάντα σχεδιαστών – μπορείτε να πληρώσετε ασφάλιση σε αυτό σε μηνιαία βάση, καθώς και να λάβετε το 100% της αξίας της τσάντας πίσω εάν χαθεί, κατεστραμμένη ή κλεμμένη.

Σύμφωνα με τον Francies, η αξία αυτή υπολογίζεται μέσω ενός τύπου που περιλαμβάνει την τιμή του προϊόντος, το ποσοστό απόσβεσης καθώς και την παρούσα αξία του στην αγορά. Ο εμπειρογνώμονας επίσης σημειώνει ότι συνήθως θα πρέπει να δείξετε μια απόδειξη για να αποδείξετε ότι αποκτήσατε νόμιμα την τσάντα καθώς και για να εκτιμήσετε την αξία του.

Δεν έχετε σπίτι; Μην ανησυχείτε: Σχεδόν όλα τα σχέδια ασφάλισης ενοικίασης σας επιτρέπουν επίσης να δημιουργήσετε μια πολιτική που λαμβάνει υπόψη το προσωπικό σπίτι. “Ορισμένες πολιτικές σάς επιτρέπουν να καθορίσετε την αξία των στοιχείων που έχετε στο σπίτι σας καθώς και αν αυτό δεν περιλαμβάνεται στη μέγιστη προστασία που προσφέρει η συμβατική προστασία, τότε μπορείτε να ρωτήσετε για επιπλέον κάλυψη”, λέει ο εμπειρογνώμονας σχετικά με τις πολιτικές που σχετίζονται με το ενοίκιο .

3. Οι εξειδικευμένες ασφαλιστικές λύσεις είναι επίσης μια επιλογή

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google σχετικά με τα σχέδια προστασίας της τσάντες αποδίδει επίσης ένα πλήθος αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν εξειδικευμένες ασφαλιστικές λύσεις, οι οποίες είναι βασικά σχέδια που παρέχονται από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα χαρακτηριστικές σε ολόκληρη την πλειοψηφία τους. Αν ψάχνετε για ακόμη ευρύτερη προστασία από ό, τι οι τυπικές προσφορές ασφαλιστικών ιδιοκτητών σπιτιού σας, θα θέλετε να εξετάσετε αυτές τις εξειδικευμένες λύσεις.

Η AIG Private Client Group, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε ένα σχέδιο προστασίας συλλογών που φοριέται το 2015. Οι πολιτικές του τελευταίου καλύπτουν οποιοδήποτε είδος ζημιάς ένδυσης σχεδιαστή (ναι, που περιλαμβάνει τσάντες) που προκαλούνται από πλημμύρες, σεισμούς, μούχλα, σκώρους καθώς και ατυχήματα. Φυσικά, θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα για όλα αυτά: αν εκτιμήσετε την ντουλάπα σας με 1 εκατομμύριο δολάρια, για παράδειγμα, θέλετε να περάσετε περίπου 3.000 δολάρια ετησίως για να το ασφαλίσετε.

Εάν επιλέγετε αυτήν τη διαδρομή υψηλής ποιότητας (όχι, δεν σας κατηγορούμε), τότε προτείνουμε να καλέσετε μερικές ασφαλιστικές υπηρεσίες καθώς και να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια σας για να βρείτε την τέλεια εξειδικευμένη επιλογή για εσάς καθώς και τα καλούδια σου.

Ασφαλίζετε τη συλλογή της τσάντας σας; Εάν ναι, πώς;