έχετε ποτέ την αίσθηση ότι ο High-end Monolith LVMH μπορεί να συρρέει τον Hermes, καθαρά για τη διασκέδαση του CEO Bernard Arnault; Με την χθεσινή έκθεση της British Vogue ότι το τμήμα ιδιοκτησίας της LVMH στην οικογενειακή επιχείρηση δερμάτινων προϊόντων έχει ενισχυθεί όταν και πάλι, η πιθανότητα δεν φαίνεται να είναι απολύτως απίθανο.

Η ώθηση – από 20,2% έως 21,4% – μπορεί να φαίνεται μικρή για τη συμφωνία του καθώς και για εκείνους που δεν έχουν συμμορφωθεί με την ιστορία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, το πλαίσιο είναι σημαντικό. Το βήμα είναι διαθέσιμο μετά από τις προσπάθειες της Hermes για να αποκλείσει την LVMH από την απόκτηση επιπλέον μετοχών μετά από ειδήσεις ότι η Arnault είχε αποκτήσει ήσυχα ένα πλήρες πέμπτο από το απόθεμα Hermes χωρίς την κατανόηση της οικογένειας να συγκλόνισε τον κόσμο των αξεσουάρ στα τέλη του περασμένου έτους. Θα σταματήσει η Arnault καθώς και η LVMH πριν κατέχουν ένα μερίδιο ελέγχου στο φαινομενικά απεριόριστα ανταμείβοντας εμπορικό σήμα;

Αυτή είναι η ανησυχία που ζητήσαμε καθ ‘όλη τη διάρκεια, φυσικά, καθώς και το LVMH μας παρέχει μόνο λίγα ψίχουλα πληροφοριών εδώ, καθώς και εκεί. Μέχρι στιγμής, η γραμμή εορτασμού από την επιχείρηση είναι ότι δεν θέλει να διαχειριστεί τον Hermes καθώς και να μην επιδιώξει εκπροσώπηση στο συμβούλιο Hermes, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά νέα με τον Hermes αν ήταν αλήθεια. Αυτό είναι ένα τεράστιο “αν”.

Έχουν ειπωθεί μεγαλύτερα ψέματα στην αναζήτηση κέρδους, καθώς και αν ο Bernard Arnault είναι κάτι, είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας που καταλαβαίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη όταν βλέπει ένα. Ο Hermes έχει δείξει διψήφια κέρδη που ενισχύει το χρόνο σε ετήσια βάση, καθώς και δεν φαίνεται να υπάρχει τοποθεσία για να προχωρήσει. Εάν ο Arnault βλέπει μια μέθοδο, η μη το να το παίρνει θα πετάξει χρήματα, καθώς και οποιοδήποτε άτομο που καταλαβαίνει την ιστορία της κατοχής του καταλαβαίνει ότι δεν είναι κάτι που έχει δείξει την τάση να εκτελέσει στο παρελθόν.

Αυτό είναι μόνο εικασίες, του προγράμματος – καθώς και όλα είναι εικασίες σε αυτό το σημείο, ανεξάρτητα από την πηγή, με εξαιρετικά λίγες εξαιρέσεις – ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το LVMH γίνεται με τον Hermes ακόμα. Σίγουρα, έχοντας πάνω από το 20% μιας επιχείρησης θα σας κάνει πολλά χρήματα εάν η επιχείρηση που ανησυχεί είναι η Hermes, ωστόσο το 51%; Εσείς οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα μαθηματικά σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω αν ο Arnault θα είναι σε θέση να συγκρατήσει τον εαυτό του. Ίσως πολύ πιο σημαντικό, δεν καταλαβαίνω αν σχεδιάζει ακόμη και.

Εικόνα μέσω του Luxuo